Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Oltenita, Centru Oltenita

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Informatii Protopopiat
Pe aceeasi tema
Consfătuirea profesorilor de religie din Centrul Metodic Oltenița
31 Octombrie, 2016

         Cu binecuvântarea  Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul  Sloboziei și Călărașilor, în ziua de Vineri, 23 septembrie 2016 la Liceul Tehnologic  „Nicolae Bălcescu” din Oltenița s-a desfășurat consfătuirea profesorilor de religie din Centrul Metodic Oltenița. La întâlnire au participat preacucernicul părinte Necula Marian, protopop al Olteniței, preacucernicul părinte Puișor Arcadie-Alin, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Călărași, precum și profesorii și preoții care predau disciplina religie în zonă.

            Anul acesta, în cadrul întâlnirii, a fost prezent și directorul Seminarului Teologic din Slobozia, care a prezentat oferta educațională a acestei școli vocaționale. S-a analizat situația anului școlar 2015-2016, un an cu încercări grele, subliniindu-se importanța colaborării dintre principalii factori ai educației familie, biserică, școală, dar și a colaborării dintre preot și profesorul de religie.

            Deasemenea, atât părintele inspector cât și părintele protopop au accentuat importanța conduitei morale și intelectuale a profesorului de religie care trebuie să rămână model în societatea zbuciumată în care trăim.

            Participanții au primit lămuriri cu privire la modificările programei  și manualelor școlare și au fost îndemnați să participe și să genereze  cât mai multe activități cu aplicabilitate creștină concretă în viața socială.

 

            A consemnat părintele Vasile Constantin- Cristian, responsabil al Centrului Metodic Oltenița.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Administrator site: DR. ING. DIPL. ŞTEFAN CĂTĂLIN NIŢĂ
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator