Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Sohatu, Sohatu

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Întâlnire catehetică în parohia „Schimbarea la Față” – Sohatu
28 Iulie, 2017

Parohia Sohatu din Protopopiatul Oltenița, cu hramul „Schimbarea la Față a Mântuitorului” a fost gazda noastră din luna mai.

Cateheza demonstrativă susținută de părintele paroh Palcău Gheorghe s-a intitulat: „Căință, iertare, iubire. Fiul risipitor !” (Luca 15,11-32).

Aflându-se în această zonă a parabolelor rostite de Mântuitorul, părintele paroh a considerat de cuviință să repete împreună cu cei 25 de copii care fac parte din grupul catehetic parohial Parabola vameșului și a fariseului, parabolă care scoate în evidență rugăciunea rostită cu căință. Vorbind despre căință, părintele Palcău Gheorghe a realizat foarte ușor legătura cu noua temă pe care urma s-o abordeze : „Căință, iertare, iubire!”.  Desigur că aceste valori religioase dar și interumane sunt expuse de Mântuitorul în Parabola Fiului risipitor. Astfel,  părintele paroh i-a invitat pe copii să citească fiecare câte un verset din această parabolă.

Pentru a întări însă cu imagini cele relatate din Sfânta Scriptură, copiii au fost invitați să vizioneze un rezumt al filmului „Fiul risipitor” în care rolul principal este jucat de distinsul și regretatul actor Ion Besoiu.

După recapitularea învățăturilor morale și religioase transmisă de Mântuitorul prin această parabolă, preotul paroh i-a invitat pe copii să completeze anumite fișe de lucru, grupați fiind pe trei ateliere de lucru, pentru a fixa noile cunoștințe dobândite.

În încheierea catehezei, copiii au fost îndemnați de părintele paroh să practice mai des taina spovedaniei, în acest fel reușind să înlăture din suflete tot păcatul și să dezvolte, căința, iertarea și iubirea.

Au participat: domnul inspector pentru catehizare Ștefan Alexandru Tănase, preotul  Nan Marinică,  preotul Matei Florin, preotul  Neagu Tudorel, preotul Tomescu Ionuț Alexandru, preotul  Niță Ștefan Cătălin și preotul  Zărnoeanu Dumitru.

 

A consemnat părintele Zărnoeanu Dumitru

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Administrator site: DR. ING. DIPL. ŞTEFAN CĂTĂLIN NIŢĂ
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator