Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Oltenita, Biserica Sfântul Gheorghe - Olteni?a

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Meșteșugarii Olimpici
4 August, 2017

În perioada 25 – 31 iulie 2017, Complexul Național Muzeal ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu a organizat și a găzduit cea de a XXII – a ediţie a fazei naţionale a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”.

Olimpiada din acest an a reușit să aducă împreună 270 de participanţi, din 33 judeţe ale ţării,  dar şi meșeșugari din străinătate, respectiv Mexic, Republica Bulgaria şi Republica Moldova.

Cu Înalta binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor trei mici meșteșugari mari ai Cercului de pictură „Vera Icon” al parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Oltenița, coordonați de doamna profesoară Ecaterina Mitran au reprezentat județul Călărași și Eparhia noastră la această olimpiadă.

Duminică, 30 iulie, a avut loc festivitatea de premiere a Olimpiadei în prezența doamnei Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu. Dăruirea, munca și priceperea echipei „Vera Icon” au adus și rezultatele așteptate:

  1. Premiul I la Secțiunea Icoană pe lemn – Ivașcu Constantina, clasa a VIII – a;
  2. Premiul II la Secțiunea Icoană pe sticlă – Bălan Alina, clasa a VII – a;
  3. Premiul III la Secțiunea Icoană pe sticlă – Zorzor Irina, clasa a III – a.

Aducem mulțumiri organizatorilor pentru aceste zile minunate în care participanții și vizitatorii s-au bucurat de tradiție și spiritualitate, de meșteșug și taină. Felicităm pe toți participanții și le mulțumim pentru momentele frumoase petrecute împreună.

Nu în ultimul rând mulțumim Asociației Creștin – Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe pentru susținerea activității cercului nostru.

 

A consemnat preot Rodin Bogdan Cipleu

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Administrator site: DR. ING. DIPL. ŞTEFAN CĂTĂLIN NIŢĂ
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator