Concursul National de Creaţie Creştină “Copilul în Familie” – ETAPA PE EPARHIE

În ziua de 10 mai 2011, s-a desfăşurat, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, etapa la nivel de Episcopie a Concursului Naţional de Creaţie Copilul în Familie. Evenimentul a avut loc la Mănăstirea Sfinţii Voievozi Slobozia şi la el au participat cei 12 copii reprezentanţi ai Protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, preacucernicii preoţi responsabili cu activitatea catehetică, preacucernicii preoţi care i-au pregătit pe copii şi părinţi ai copiilor.

După cuvântul de bun venit adresat oaspeţilor de preacucernicul preot Pătraşcu Constantin, inspector pentru catehizarea parohială, au fost prezentate de copii cele şase eseuri şi poezii precum şi lucrările de creaţie plastică. A urmat evaluarea şi ierarhizarea lucrărilor pentru acordarea premiilor. Festivitatea de premiere s-a desfăşurat în acelaşi cadru deosebit, toţi copii participanţi la această etapă a concursului primind câte un dar din partea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

Protopopiatul Olteniţa a obţinut la secţiunea creaţie literară menţiune prin eleva Soare Ştefania de la Parohia Crivăţ, iar la secţiunea creaţie artistică premiul I prin eleva Stancu Andrada de la Parohia Înălţarea Domnului – Eroi Olteniţa, care va şi participa la etapa finală pe patriarhie.

Related Posts

Sari la conținut