Concursul National de Creaţie Creştină “Copilul în Familie” – ETAPA PE PATRIARHIE

În ziua de 20 mai 2011, la Palatul Patriarhiei au debutat festivităţile prilejuite cu ocazia hramului istoric al Catedralei Patriarhale „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, printre care şi premierea câştigătorilor celor două secţiuni, creaţie literară şi creaţie artistică ale Concursului naţional de creaţie creştină „Copilul în Familie”.

Astfel în Sala „Europa Christiana” din Palatul Patriarhiei s-a desfăşurat începând cu orele 15:00, vernisajul expoziţiei de pictură intitulată „Botezul meu”, în care au fost expuse picturi realizate de copii în cadrul Concursului naţional de creaţie creştină „Copilul în Familie”.

Protopopiatul Olteniţa a fost reprezentat la expoziţia de pictură „Botezul Meu” de eleva Stancu Andrada de la Parohia Înălţarea Domnului – Eroi Olteniţa, care a obţinut premiul I la etapa pe eparhie şi de preacucernicul preot Ciobanu – Popa Gabriel Daniel în calitate de îndrumător şi responsabil al biroului pentru catehizarea tineretului.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa Preasfinţitului Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop Vicar Patriarhal care a transmis un cuvânt de binecuvântare din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel tuturor celor prezenţi la vernisarea acestei expoziţii.

Vernisajul expoziţiei „Botezul Meu” a fost urmat la orele 16:00, tot în prezenţa Preasfinţitului Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop Vicar Patriarhal, de vizionarea în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei a unui film realizat de către postul de televiziune TRINITAS TV cu o durată de 45 de minute, cu fragmente din expunerile premianţilor de la cele 29 de eparhii din ţara noastră.

La orele 17:00 câştigătorii concursului naţional de creaţie creştină „Copilul în familie” împreună cu îndrumătorii lor au participat în Catedrala Patriarhală, la Slujba Vecerniei sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena care a fost oficiată, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Related Posts

Sari la conținut