Sfântul Grigorie Decapolitul la Slobozia

Vineri, 4 noiembrie 2011, a avut loc procesiunea cu sfintele moaşte ale Sfântului Grigorie Decapolitul, pe străzile municipiului Slobozia, eveniment consacrat de sărbătoarea hramului Mănăstirii „Sfinţii Voievozi” din Slobozia.

Procesiunea a început la orele 16.00, moment în care a fost primită racla cu sfintele moaşte la Clopotniţa Catedralei, unde au aşteptat toţi preoţii din Eparhie, plecând, apoi, în procesiune spre Catedrală. În Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului”, sub protia Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a Preasfinţitului Părinte Emilian Lovişteanul Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, au slujit toţi părinţii consilieri la slujba de Te Deum.

La sfârşitul slujbei arhiereii, preoţii, diaconii, dar şi credincioşii prezenţi au sărutat racla cu moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul. Procesiunea din Slobozia a decurs în bună rânduială şi cu o bucurie lină prezentă pe chipurile pelerinilor veniţi la întâlnirea şi comuniunea cu Sfinţii, pe traseul: Clopotniţă Catedrală, B-dul Chimiei, B-dul Matei Basarab şi s-a încheiat la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”.

Pe durata procesiunii, corul de seminarişti „Sfântul Ioan Gură de Aur”, a cântat paraclisul Sfântului Grigorie Decapolitul şi Paraclisul Sfântului Nicolae.

Racla cu moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul a fost aşezată, alături de racla cu sfintele moaşte, care se află de secole la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, pe baldachinul din curtea Mănăstirii pentru închinarea credincioşilor. Moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul care se află, pentru câteva zile, în oraşul de reşedinţă al Episcopiei din binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului şi vor rămâne spre închinare în curtea Mănăstirii până miercuri, 9 noiembrie 2011, orele 10:00, când va fi pregătită pentru întoarcerea la Mănăstirea Bistriţa, Arhiepiscopia Râmnicului.

Related Posts

Sari la conținut