Concursul Copiii – Mâinile lui Hristos

În Patriarhia Română va fi organizat, anul acesta, în contextul „Anului omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor”, concursul „Copiii – Mâinile lui Hristos”. Dacă până acum, copiii şi-au exprimat credinţa prin intermediul creaţiilor artistice şi literare, în cadrul concursurilor „Crezul meu” şi „Copilul în Familie”, de data aceasta ei vor trebui să propună şi să dezvolte proiecte sociale. Va fi o activitate mai aparte faţă de cele cu care ne-am obişnuit până acum. Toţi copiii vor fi invitaţi să-şi dezvolte capacitatea de a-i ajuta pe semeni şi de a se încadra în acest efort al Bisericii de a educa înspre îngrijirea bolnavilor şi a preţui Taina Sfântului Maslu.

Astfel, fiecare grupă de cateheză de la nivelul parohiilor, va organiza efectiv din faza de design, de acumulare de resurse, până la activitatea propriu-zisă, de la ajutorarea bolnavilor, bătrânilor singuri, copiilor aflaţi în dificultate.

Ca de obicei, copiii vor fi răsplătiţi pentru munca lor, cu diverse premii. La concurs vor putea participa toţi copiii din parohii, cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani, care fac parte din grupurile de cateheză.

[]

Related Posts

Sari la conținut