PASTORALA SFÂNTULUI SINOD LA DUMINICA ORTODOXIEI

Prima duminică din Postul Sfintelor Paşti (4 martie 2012) a fost instituită de către Sinodul de la Constantinopol în anul 843 ca sărbătoare a Ortodoxiei, pentru a sublinia biruinţa dreptei credinţe asupra iconoclasmului, erezie care susţinea că sfintele icoane nu trebuie cinstite.

Potrivit hotărârii Sfântului Sinod, în Duminica Ortodoxiei, în toate bisericile şi mănăstirile Patriarhiei Române din ţară şi străinătate se organizează colecta în bani pentru Fondul Central Misionar destinat lucrării misionare a Bisericii şi ajutorării celor aflaţi în lipsuri şi suferinţe. Colecta se va desfăşura până în ziua de duminică, 25 martie 2012.

La Duminica Ortodoxiei, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române adresează clerului şi credincioşilor ortodocşi o Scrisoare pastorală, care va fi citită în toate bisericile şi mănăstirile din Patriarhia Română, şi pe care o prezentăm mai jos:

PASTORALA SFÂNTULUI SINOD LA DUMINICA ORTODOXIEI [https://protoieriaoltenita.ro/wp-content/uploads/2012/03/Pastorala-la-Duminica-Ortodoxiei-2012.pdf]

[]

Related Posts

Sari la conținut