09 Aprilie 2012 – VERNISAJUL EXPOZIŢIEI DE ICOANE, OUĂ ÎNCONDEIATE ŞI ORNAMENTE DE PAŞTI „LUMINĂ DIN LUMINA ÎNVIERII”

Ca în fiecare an, şi anul acesta Protopopiatul Olteniţa a organizat cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti cea de-a VIII-a ediţie a expoziţiei de icoane, ouă încondeiate şi ornamente de Paşti intitulată „Lumină din Lumina Învierii”.

Vernisajul expoziţiei a avut loc în data de 09 aprilie 2012 într-un cadru festiv, ca de fiecare dată, la eveniment participând cadre didactice, elevii care au executat frumoasele lucrări, părinţi şi mulţi vizitatori. Au fost prezenţi şi preoţi din Protopopiatul Olteniţa în frunte cu preacucernicul Părinte Protopop Necula Marian care au intonat cântece specifice Săptămânii Patimilor săvârşind şi o rugăciune de mulţumire pentru darurile pe care Dumnezeu le-a reversat pentru organizarea acestei a opta ediţii a expoziţiei „Lumină din Lumina Învierii”.

Părintele Protopop Necula Marian a mulţumit în cuvântul său celor care s-au ostenit în realizarea acestei expoziţii, copii şi cadre didactice precum şi gazdelor, Muzeului Civilizaţiei Gumelniţa din Olteniţa.

De asemenea Părintele Protopop a subliniat faptul că lucrări din această expoziţie, în urma jurizării, vor reprezenta Protopopiatul Olteniţa la concursul interjudeţean cu tematică religioasă de creaţie plastică, ediţia a II-a, având ca temă: 2012 – Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, organizat de Sfânta Episcopie a Sloboziei şi Călăraşilor.

Atât copiii ale căror lucrări vor fi desemnate câştigătoare cât şi ceilalţi vor primii dulciuri şi diplome.

Related Posts

Sari la conținut