07 Mai 2012 – Întâlnire de lucru cu asistenţii sociali din Protopopiatele Eparhiei Sloboziei şi Călăraşilor

Sectorul Social – Misionar din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor anunță că în data de 07.05.2012 s-a desfășurat prima întâlnire de lucru cu asistenții sociali din Protopopiatele din Eparhie cu tema Noul cadru legislativ în domeniul asistenței sociale.

La întâlnire au participat consilierul social misionar Pr. Sturzoiu Daniel George, inspectorul social și asistenții sociali din cadrul Birourilor de asistență socială din Protopopiatele Slobozia, Fetești, Urziceni, Călărași, Lehliu și Oltenița.

Obiectivele care sunt urmărite în cadrul celor trei întâlniri de lucru cu asistenții sociali, programate pentru anul 2012, sunt:

– înțelegerea și aplicarea prevederilor statutare în ce privește desfășurarea activității sociale în Biserica Ortodoxă Română;

– identificarea oportunităților de intervenție în parohiile din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, din punct de vedere social;

– influența cadrului legislativ național din domeniul asistenței sociale asupra intervențiilor efectuate la nivel parohial;

– identificarea potențialilor parteneri sociali de la nivelul comunităților locale în vederea sprijinirii intervențiilor sociale realizate la nivelul parohiilor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Întâlnirea a fost apreciată de către cei prezenți ca fiind informativă, formativă și interactivă, venind în sprijinul unei bune desfășurări a activității sociale din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

[]

Related Posts

Sari la conținut