17 Mai 2012 – Conferinţa Pastoral – Misionară Semestrială de Primăvară „2012 –Anul Omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română”

Joi, 17 mai 2012, a avut loc cea de a doua Conferinţă pastoral-misionară din anul acesta, care a purtat titlul „2012 –Anul Omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română”.

Conferinţa a reunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale Judeţului Călăraşi: Olteniţa, Lehliu şi Călăraşi.

Preasfinţia Sa a participat la slujba de Te-Deum de la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din municipiul Călăraşi, ulterior, toţi clericii, deplasându-se la Sala amfiteatru a Casei de Cultură a Consiliului Judeţean din Călăraşi.

În deschiderea conferinței, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre suferința omniprezentă în societatea noastră, despre faptul că îngrijirea bolnavilor nu se reduce doar la tratamentul medical, ci toată lucrarea liturgică, catehetică și pastorală a Bisericii noastre este o lucrare de vindecare, de păstrare și de recuperare, când e cazul, a sănătății sufletului și trupului, sănătății persoanei și a comunității.

Subiectul conferinţei preoţeşti, a fost dezvoltat de trei referenți selectaţi pentru alcătuirea referatelor, din cei nouă referenţi de la cele trei protopopiate:

– Părintele Vergil Marian Achim – Protopopiatul Călărași;

– Părintele Daniel Preda – Protopopiatul Lehliu;

– Părintele Mihai Măhărea – Protopopiatul Oltenița.

Au urmat discuții cu precucernicii părinți, vorbind despre experienţele personale din parohia pe care păstoresc.

Related Posts

Sari la conținut