Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei s-a întrunit în data de 22 mai 2012, în Sala Ioan Casian din Palatul Patriarhiei, în prima sa şedinţă de lucru pe 2012

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei s-a întrunit astăzi, 22 mai 2012, în Sala Ioan Casian din Palatul Patriarhiei. Lucrările sinodului sunt prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în calitatea sa de Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a precizat în deschiderea şedinţei, principalele subiecte aflate pe agenda întâlnirii.

„Pe ordinea de zi avem teme legate în primul rând de sfinţi şi anume, comemorarea a 500 de ani de la urcarea pe tron a Sfântului Voievod Neagoe Basarab, domnitor al Ţării Româneşti. De asemenea, avem slujbe a unor sfinţi recent canonizaţi sau care erau canonizaţi mai demult, dar nu aveau slujbe liturgice. Totodată, avem tema sinaxa stareţilor şi stareţelor din mitropolie care trebuie organizată în general o dată la trei ani. O temă importantă şi mereu actuală este într-ajutorarea între eparhiile din mitropolie, cum ne ajutorăm spiritual şi material potrivit nevoilor urgente din unele eparhii”.

Potrivit Statutului de organizare şi funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, Sinodul mitropolitan veghează ca pe cuprinsul Mitropoliei să fie apărate şi promovate credinţa ortodoxă, unitatea liturgică şi disciplina canonică a clerului şi monahilor, precum şi întrajutorarea frăţească între eparhii.

Related Posts

Sari la conținut