Ziua Eroilor în Protopopiatul Olteniţa

În Biserica Ortodoxă Română, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească, prin hotărârile Sfântului Sinod din anii 1999 şi 2001. Totodată, Legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război a proclamat cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos – Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.

Astfel, pentru pomenirea tuturor eroilor olteniţeni şi nu numai, căzuţi de-a lungul timpului, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea Patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea Neamului, libertatea şi demnitatea Poporului Român, Protopopiatul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” Olteniţa, a cinstit cum se cuvine această zi prin săvârşirea la monumentul Eroilor din Municipiul Olteniţa, a slujbei parastasului.

Slujba parastasului a fost oficiată de către un sobor de preoţi de la parohiile din Municipiul Olteniţa, în frunte cu Preacucernicul Părinte Necula Marian, Protopop al Protopopiatului „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” Olteniţa, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene şi a numeroşi credincioşi.

S-a mers apoi la Biserica „Înălţarea Domnului” – Eroi Olteniţa, unde la monumentul eroilor amplasat în curtea bisericii, s-a oficiat o slujbă de pomenire.

La final, toţi cei prezenţi au fost invitaţi la o agapă frăţească oferită de către Parohia „Înălţarea Domnului” – Eroi Olteniţa.

Related Posts

Sari la conținut