29 ianuarie 2013 – Consiliul Eparhial şi Adunarea Eparhială

Marţi, 29 ianuarie 2013, a avut loc la Centrul Eparhial şedinţa de lucru a Consiliului Eparhial şi a Adunării Eparhiale.

Programul zilei a început la ora 7:00, când a fost oficiată Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia.

La 8:30 a avut loc şedinţa de lucru a Consiliului Eparhial, unde au fost citite rapoartele de activitate de la fiecare sector şi aprobate de Consiliul Eparhial, pentru ca mai apoi să fie analizate de comisiile Adunării Eparhiale.

La ora 10:00, toţi membrii Adunării Eparhiale au participat la slujba de Te-Deum, care a avut loc la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia.

În Aula Centrului Socio – Cultural, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, Preşedintele Adunării Eparhiale, a deschis şedinţa acestui for bisericesc de conducere, cu un moment de rugăciune pentru fericiţii adormiţi ai acestei Eparhii, Preafericitul patriarh Teoctist, Preasfinţitul Episcop Damaschin şi toţi preoţii şi mirenii, trecuţi la Domnul, care au ostenit la înfiinţarea acestei Eparhii. Preasfinţia Sa a făcut o prezentare a împlinirilor cu care Dumnezeu a binecuvântat Eparhia noastră în cursul anului 2012 şi a aşteptărilor pe care le avem în cursul acestui an, când se împlinesc 20 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi toate evenimentele se vor desfăşura sub mesajul aniversar: „1993-2013 SLUJIRE ŞI DĂRUIRE. DOUĂ DECENII DE MISIUNE CREŞTINĂ ÎN EPISCOPIA SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR”.

A urmat o pauză, timp în care Comisiile Permanente ale Adunării Eparhiale au analizat rapoartele de activitate, după care, în plen, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a invitat preşedinţii comisiilor permanente să prezinte referatele.

Au luat cuvântul membrii Adunării Eparhiale: domnul Nicolae Ţiripan, Părinte Nicolae Truşcă, domnul profesor Vasile Silvian Ciupercă, domnul Done Şerbănescu, care au exprimat opinii despre realizările anului 2012 şi au propus obiective pentru anul 2013.

După aceste intervenţii, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a supus aprobării plenului rapoartele Comisiilor, acestea fiind votate în unanimitate.

Preasfinţia Sa a declarat închisă şedinţa de lucru a Adunării Eparhiale, făcând urări de mulţi şi binecuvântaţi ani în acest an aniversar.

Related Posts

Sari la conținut