2 februarie 2013 – Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a aniversat 19 ani de când a primit hirotonia întru arhiereu

Sâmbătă, 2 februarie 2013, în ziua slăvitului praznic al Întâmpinării Domnului, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din municipiul Slobozia. Preasfinţia Sa a fost înconjurat la această mare sărbătoare de preacucernici părinți consilieri, protopopi, preacuvioși părinți stareți, preoţi şi diaconi şi mulţime de credincioși, iar răspunsurile la strană au fost date de Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

În această zi, binecuvântată de Dumnezeu, au fost hirotesiţi duhovnici şase preoţi nou hirotoniţi, care au susţinut examenul de duhovnicie.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit despre prăznuirea de astăzi şi despre roadele duhovniceşti pe care le primim de la Mântuitorul Iisus Hristos, încredinţându-ne toată viaţa lui Dumnezeu. A mulţumit părinţilor consilieri, protopopi şi stareţi pentru prezenţa la acest moment aniversar şi pentru bucuria comuniunii în slujire.

La acest moment aniversar preacuviosul părinte Rafail, exarhul mănăstirilor şi schiturilor din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor a rostit un cuvânt aniversar, în care a evidenţiat activitatea Preasfinţiei Sale în Eparhia pe care o păstoreşte cu atâta grijă.

La sfârşitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu, pentru că ziua de 2 februarie are o însemnătate deosebită pentru comunitatea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor. În acest an s-au împlinit 19 ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a primit hirotonia întru arhiereu.

Related Posts

Sari la conținut