23 aprilie 2013 – concursul spectacol „Bucuria de a fi creştin”, la nivelul Protopopiatului Olteniţa

În data de 23 aprilie 2013, la nivelul Protopopiatului Olteniţa s-a desfăşurat concursul spectacol „Bucuria de a fi creştin”.

Concursul este organizat având binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cu prilejul anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Etapa la nivel de protopopiat a concursului a fost organizată având binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.

„Bucuria de a fi creştin” s-a adresat copiilor, preoților și profesorilor de religie implicați în Programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” și a urmărit să fie o mărturie publică a copiilor şi a celor care îi educă, prin care să transmită bucuria vieţii în Hristos şi însemnătatea tradiţiei, a portului popular şi a apartenenţei la Trupul Bisericii bimilenare.

Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni:

interpretarea unui cântec religios sau a unui cântec popular

recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic/religios

interpretarea unui text literar în proză (popular sau cu caracter religios).

Spectacolul desfăşurat la nivel de protopopiat a adunat copii din toate parohiile cuprinse în Protopopiatului Olteniţa, care au recitat poezii, au cântat şi au interpretat texte literare în proză cu caracter religios/istoric.

La final, câştigătorii au fost recompensaţi cu cadouri constând în icoane şi cărţi de rugăciune, iar ocupanţii locurilor I vor participa la faza desfăşurată la nivelul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, în data de 8 Mai 2013.

Related Posts

Sari la conținut