08 mai 2013 – Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Durău, din Arhiepiscopia Iaşilor a sosit în Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor

Miercuri, 8 mai 2013, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, împreună cu toţi preoţii Eparhiei noastre şi peste 5.000 de credincioşi au întâmpinat la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, orele 14:30, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Durău, din Arhiepiscopia Iaşilor.

După oficierea slujbei de Te Deum, toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, important centru spiritual al zonei şi cel mai vechi monument de artă religioasă din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor. Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spre închinare tuturor credincioşilor, alături de moaştele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia.

Pelerinajul a fost desfăşurat cu ocazia hramului Mănăstirii din Slobozia, „Izvorul Tămăduirii”.

Vineri, Preasfinţia Sa va sluji Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de părinţi consilieri ai Centrului Eparhial, preacuvioşi părinţi stareţi, preoţi şi diaconi. Toţi credincioşii sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Durău, care va mai rămâne la Mănăstirea Slobozia până luni, 13 mai 2013, orele 10:00.

Related Posts

Sari la conținut