17 iunie 2013 – Seminar de formare – Intervenţia socială la nivelul parohiilor

Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prin Sectorul Social – Misionar, a organizat luni, 17 iunie 2013, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, un seminar de formare pentru preoți, cu tema „Intervenţia socială la nivelul parohiilor din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor”, locul desfăşurării fiind sala multifuncţională (sala 15) a Centrului Socio-Cultural „Episcopul Damaschin” al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

În cadrul seminarului au fost prezentate și discutate documentele și etapele procesului de acreditare a furnizorilor de servicii sociale în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1024 din 25 iunie 2004 precum şi a Metodologiei de acreditare a furnizorilor de servicii sociale, precum şi ale Ordinului nr. 383 din 6 iunie 2005, al Ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei, metodele, tehnicile și instrumentele folosite în asistența socială și tipurile de servicii sociale care pot fi înființate în cadrul parohiilor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Prin intermediul exercițiilor pe grupe de lucru, preoții participanți au realizat schimburi de experiență fiind prezentate modele de bună practică din asistența socială desfășurată în cadrul parohiilor.

La acest seminar de informare au participat un număr de 24 de preoţi din Protopopiatul Oltenița, care au apreciat întâlnirea ca fiind una deschisă și interactivă, având o abordare concisă.

Related Posts

Sari la conținut