25 iunie 2013 – Conferinţa pastoral – misionară a preoţilor din Călăraşi

Marţi, 25 iunie 2013, a avut loc cea de a doua Conferinţă pastoral-misionară din anul acesta, care a purtat titlul „2013 – Anul Omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena”, care a reunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale Judeţului Călăraşi: Călăraşi, Olteniţa şi Lehliu.

Preasfinţia Sa a participat la slujba de Te-Deum de la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din municipiul Călăraşi, ulterior, toţi clericii, deplasându-se la Sala amfiteatru a Casei de Cultură a Consiliului Judeţean din Călăraşi.

În deschiderea conferinţei, Preasfinţia Sa a pus la inima preoţilor prezenţi mărturisirea creştină a Sfinţilor Împăraţi, modelul lor de jertfelnicie pe care trebuie să-l vestim comunităţilor noastre creştine, din care se ridică actualii politicieni, conducători vremelnici ai României.

Subiectul conferinţei preoţeşti, a fost dezvoltat de trei referenţi selectaţi pentru alcătuirea referatelor, din cei nouă referenţi de la cele trei protopopiate: preotul Cornel Mircea Bădin de la parohia Podari, Protopopiatul Lehliu, preotul Dorian Dumitrache de la parohia Nana, Protopopiatul Olteniţa şi preotul Ionuţ Nemţanu de la parohia Satnoieni, Protopopiatul Călăraşi.

Au urmat luări de cuvânt ale preacucernicilor părinţi asupra subiectului conferinţei, după care părinţii consilieri au prezentat problemele care se ridică în activitatea pastorală a preoţilor din cele trei protopopiate, arătând metode de rezolvare ale lor.

Related Posts

Sari la conținut