29 iunie 2013 – 4 ani de la Întronizarea Preasfinţitului Vincenţiu ca Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor

Praznicul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel este şi sărbătoarea Eparhiei, căci în această zi, în urmă cu 4 ani, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu era instalat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ca Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor. Astfel, în ziua de 29 iunie 2013 clerul şi dreptmăritorii creştini din Eparhia noastră sărbătoresc întronizarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu ca Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor.

Evenimentul a fost marcat de săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti, Preasfinţia Sa liturghisind alături de un sobor format din părinţii consilieri, protopopi, inspectori şi stareţi.

La acest moment aniversar, Întâistătătorul Eparhiei a acordat acte de cinstire, hirotesind în treapta de iconom – stavrofor pe preacucernicul părinte Emil Cotu de la parohia Valea Presnei, cu dreptul de a purta şi „Crucea Sloboziei”, iar pe preacucernicii părinţi: Valentin Soare de la parohia Gostilele, Gheorghiţă Tipa de la parohia Dragoş Vodă şi Marius Cherciu de la parohia Răzvani, întru sachelar.

După Sfânta Liturghie, a urmat slujba de Te Deum, iar preacucernicul părinte Cristi Gavrilă, Consilier Administrativ – Bisericesc, a citit un cuvânt, în numele ostenitorilor Centrului Eparhial, prin care a subliniat realizările pastorale, misionare, administrative şi sociale ale Episcopiei noastre în cei patru ani. În numele Permanenţei Consiliului Eparhial, preacucernicia sa a oferit Preasfinţiei Sale „Ordinul Crucea Sloboziei în grad de CRUCE ANIVERSARĂ”.

Preasfinţia Sa a mulţumit preoţilor şi credincioşilor pentru dragostea cu care l-au înconjurat la acest moment aniversar, exprimându-şi nădejdea că lucrarea de mântuire pe care slujitorii sfintelor altare din cele 2 judeţe ale Episcopiei noastre o săvârşesc, va spori înzecit şi însutit în anii care vor urma.

Întâistătătorul Eparhiei noastre a prezentat medalia aniversară, pe care a oferit-o reprezentanţilor autorităţilor locale prezente la Sfânta Liturghie şi unor binefăcători ai Episcopie noastre.

Preacucernicul părinte Manuel Rusu, consilier cultural, a prezentat noua apariţie editorială, lucrarea părintelui profesor Ioan Caraza – „Importanţa preacinstirii Maicii Domnului pentru mărturisirea lui Dumnezeu, în Hristos, la Sfântul Chiril al Alexandriei”.

Related Posts

Sari la conținut