Sfânta Liturghie şi Te Deum pentru lucrările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

La Catedrala Patriarhală din Bucureşti, în prezenţa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României şi a membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a fost oficiată, astăzi, 4 iulie 2013, o slujbă de Te Deum în deschiderea şedinţei de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Slujba a fost oficiată, începând cu ora 09:30, de către Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Slujba de Te-Deum a fost precedată de Sfânta Liturghie săvârşită tot de Preasfinţia Sa.

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toţi mitropoliţii, arhiepiscopii, episcopii eparhioţi, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari şi arhiereii vicari în funcţiune. Sfântul Sinod se întruneşte anual în cel puţin două şedinţe de lucru în perioadele de primăvară şi toamnă, iar în şedinţe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Related Posts

Sari la conținut