23 August 2013 – Aniversarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu

Joi, 22 august 2013, la odovania praznicului Adormirii Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit slujba de sfinţire (târnosire) a bisericii – paraclis episcopal cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Mina” din incita Centrului Eparhial.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la slujbă au participat preacuviosul părinte exarh arhimandritul Rafail, preacuviosul părinte protosinghel Vartolomeu, preacucernici părinţi consilieri de la Centrul Eparhial, preacucernicul părinte protopop Dumitru Drăghici Protopop de Slobozia şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoţi şi diaconi au înconjurat lăcaşul de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiţii canonice Sfânta Liturghie, urmat de sfinţirea veşmântului pictural şi a catapetesmei.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia.

La sfârşitul slujbei, toţi credincioşii au avut ocazia de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfinţită.

Vineri, 23 august 2013, Preasfinţia Sa a săvârşit prima Sfântă Liturghie în biserica – paraclis episcopal, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

Cu această ocazie a acordat prin hirotesie rangul de iconom-stavrofor, preacucernicului părinte Laurenţiu Mititelu, ostenitor al Centrului Eparhial, pentru activitatea pastoral misionară, liturgică, administrativă, culturală şi social – filantropică desfăşurată la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia şi Centrul Eparhial.

Preasfinţia Sa a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru urările adresate, vorbind despre însemnătatea liturgică a acestei zile, Odovania Adormirii Maicii Domnului, despre ajutorul pe care toţi îl primim prin rugăciunile Sfintei Născătoare de Dumnezeu.

Preasfinţitul Părinte episcop Vincenţiu a fost apoi felicitat la Centrul Eparhial de părinţii consilieri, părinţii protopopi, dar şi de oficialităţi locale, judeţene şi centrale, cu ocazia zilei de naștere.

Related Posts

Sari la conținut