22 Noiembrie 2013 – Şedinţa administrativă cu părinţii protopopi

Vineri, 22 noiembrie 2013, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a prezidat şedinţa administrativă cu preacucernicii părinţi protopopi din cadrul Eparhiei noastre.

În deschiderea şedinţei, Preasfinţia Sa a binecuvântat lucrarea jertfelnică a părinţilor protopopi pentru îmbunătăţirea activităţii pastoral – misionare şi administrativ – patrimoniale a parohiilor, îndemnându-i spre o sporită implicare în viaţa comunităţilor parohiale din Eparhia noastră.

Preasfinţia Sa a cerut părinţilor consilieri să prezinte problemele de pe ordinea de zi, printre acestea amintim:

– calendarul alegerilor privind organismele deliberative şi executive parohiale şi eparhiale;

– prezentarea rezultatelor procesului de raportare a activității sociale implementat în Episcopia Sloboziei și Călărașilor;

– stadiul procesului de acreditare a serviciilor sociale oferite de Birourile de Asistență Socială din cadrul Protopopiatelor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor;

– respectarea standardelor calitative și manageriale din domeniul social în implementarea activităților sociale desfășurate de către Protopopiate, Parohii și ONG din Episcopia Sloboziei și Călărașilor;

– organizarea concertului anual de colinde în ziua de 13 decembrie 2013;

– raportarea activităţilor culturale şi catehetice organizate la nivelul Protopopiatelor;

– respectarea riguroasă a disciplinei financiar contabile la parohii;

Astfel, s-au adus la cunoştinţă cele mai recente hotărâri ale Permanenţei Consiliului Eparhial pentru eficientizarea activităţii misionare, sociale, administrative şi culturale din parohiile Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

Apoi, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu a dat cuvântul părinţilor protopopi, care au expus, pe rând, problemele parohiilor şi ale comunităţilor parohiale în lucrarea pastorală, misionară, administrativă, socială şi culturală.

Preasfinţia Sa a mulţumit părinţilor protopopi pentru lucrarea jertfelnică ce o săvârşesc, îndemnându-i spre o sporită implicare în viaţa comunităţilor parohiale din Eparhia noastră şi oferindu-le totodată medalia aniversară „1993 – 2013 Slujire şi dăruire. Două decenii de misiune creştină în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor”.

Related Posts

Sari la conținut