Cateheză demonstrativă în parohia Tăușanca

În luna mai a anului în curs, preotul Biteș Silviu Cristian, parohul parohiei cu hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”-Tăușanca din cadrul Protopopiatului Oltenița a susținut cateheza demonstrativă cu tema: „Despre sfintele moaște”.

Înainte de a dezbate această temă, părintele paroh a recapitulat împreună cu copiii care fac parte din grupul catehetic despre harul divin și despre darurile primite de la Dumnezeu în urma colaborării omului cu acesta.

Copiii au înțeles că în funcție de intensitatea colaborării omului cu harul divin putem primi anumite daruri: „al înțelepciunii, al înțelegerii, al credinței (Isaia 11), al vorbirii în limbi, al facerii de minuni (1 Corinteni 12); darurile speciale numindu-se harisme”.

Părintele Biteș Silviu le-a explicat celor prezenți că Sfinții sunt mijlocitorii noștri către Dumnezeu, dar și modele de colaborare a omului cu harul divin. În urma acestei legături, sfinții sunt învredniciți de Dumnezeu a face minuni atât în viață cât și după moarte. De asemeni trupurile lor vor deveni nestricăcioase, ba mai mult unele dintre ele vor fi izvorâtoare de mir (Exemplu-Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir).

Invitați la această cateheză demonstrativă au fost următorii preoți: preacucernicul părinte Enache Marian de la parohia „Sfântul Gheorghe”-Valea Roșie, preacucernicul părinte Velicu Ioan Gelu de la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”-Valea lui Soare, preacucernicul părinte Muțulescu Mădălin Ionuț de la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”-Ulmeni, preacucernicul părinte Vasile Constantin Cristian de la parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena”-Curcani, preacucernicul părinte Șchiopu Emilian de la parohia „Adormirea Maicii Domnului”-Clătești. preacucernicul părinte Ștefan Cătălin Eugen de la parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena”-Curcani și preacucernicul părinte Zărnoeanu Dumitru de la parohia „Sfântul Dimitrie”-Surlari..

A consemnat preacucernicul părinte Zărnoeanu Dumitru, responsabil cu catehizarea tineretului din cadrul Protopopiatului Oltenița.

Related Posts

Sari la conținut