Ultima Ședința Administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Oltenița din anul 2014

În ziua de Marți, 16 Decembrie 2014, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a avut loc ultima ședinţă administrativă a preoţilor din Protopopiatul Oltenița din anul 2014.

Din partea Centrului Eparhial a participat preacucernicul părinte Demișcă Daniel, Consilier pentru Misiune în cadrul Sfintei Episcopii a Sloboziei și Călărașilor.

După ce a fost rostită rugăciunea „Împărate Ceresc”, preacucernicul părinte Demișcă Daniel a declarat ședința deschisă, după care a dat cuvântul preacucernicului părinte Moșu Sandu, paroh la parohia „Adormirea Maicii Domnului”-Stupinele, care a susținut referatul cu tema „Sărbătoarea Nașterii Domnului reflectată în colindele și tradițiile românești”.

După susținerea referatului, preacucernicul părinte Necula Marian, Protopop al Olteniței, a lansat în discuție diverse probleme legate de tema referatului, după care a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial, referitoare la Sectoarele Administrativ–Bisericesc, Economic–Financiar, Cultural, Social–Misionar și Mass-Media, punctând aspecte legate de fiecare adresă în parte.

Preacucernicul părinte protopop a comunicat preoților din cadrul protopopiatului că trebuie să se implice cu respnsabilitate în semnarea petiției online pentru menținerea religiei în școli și împotriva eliminării orei de religie din școli.

Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

După ședința administrativă preoții s-au deplasat în Biserica parohiei „Sfântul Nicolae” Oltenița unde au participat împreună cu angajații parohiilor și ai protopopiatului la serbarea de Crăciun organizată de către protopopiat pentru copiii acestora intitulată „Vine Moș Crăciun!”.

A consemnat preacucernicul părinte Ciobanu-Popa Gabriel-Daniel, secretar al Protopopiatului Oltenița.

Related Posts

Sari la conținut