Asociația Părinți pentru Ora de Religie în zona Oltenița

La inițiativa unui grup de părinți din zona Oltenița, județul Călărași, sâmbătă, 28 februarie 2015, a avut loc începând cu orele 15°° ședința de constituire a Asociației Părinți pentru Ora de Religie pe zona Oltenița, județul Călărași.

Acest eveniment s-a defsășurat într-o sală destul de generoasă a Liceului Nicolae Bălcescu din Municipiul Oltenița, care s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei peste 450 de părinți care au participat ca membri fondatori ai aceste filiale a Asociației Părinți pentru Ora de Religie care militează ca ora de religie să fie predată în școlile din România.

Ședința a început cu rugăciunea „Împărate ceresc”, după care domnul Doru Iamandei, vicepreședinte al Asociației Părinți pentru Ora de Religie-București a luat cuvântul, salutând pe cei prezenți, exprimându-și bucuria de a fi la Oltenița în fața unui număr impresionant de părinți care susțin ora de religie și arătând importanța acestei materii școlare pentru sănătatea și educația morală a copiilor noștri precum și argumentele care susțin predarea orei de religie.

După această introducere s-a făcut propunerea pentru alegerea organelor de conducere și totodată constituirea Asociației Părinți pentru Ora de Religie-filiala zona Oltenița, județul Călărași. Ca președinte al acestei asociații a fost propusă și votată doamna profesoară Becheru Elena, directoarea Liceului Nicolae Bălcescu Oltenița iar pentru posturile de vicepreședinte au fost propuși trei părinți, și anume doamna profesoară Gheorghe Monica, domnul inginer Boerescu Laurențiu și domnul agent șef Marin Marius Nereide. De asemenea au fost propuși pentru funcția de secretar și cenzor doamna profesor Iacob Florentina și doamna economist Cotoban Luminița. La propunerea sălii, au mai fost aleși ca membri în biroul de conducere al asociației un preot în persoana părintelui Vasile Cristian, o profesoară de religie în persoana domnișoarei Sfetcu Liliana și o doamnă preoteasă în persoana doamnei Necula Mihaela-Cornelia.

Atmosfera a fost una entuziastă, una vie, toți cei prezenți arătând interes deosebit pentru predarea religiei în școală. Au fost persoane care au luat cuvântul exprimându-și bucuria și susținerea totodată pentru acestă inițiativă a înființării unei Asociații a Părinților pentru Ora de Religie în zona Oltenița, adresând felicitări conducerii filialei de la Oltenița.

În încheiere, toți cei prezenți au completat fișe de adeziune la această asociație, devenind astfel membri fondatori.

Asociația nou înființată a Părinților pentru Ora de Religie-filiala zona Oltenița își propune să militeze pentru păstrarea orei de religie în școlile din România, pentru promovarea în rândul copiilor a valorilor moral-spirituale și pentru aducerea în felul acesta mai aproape de sufletele copiilor a credinței și a buneicuviințe.

Manifestarea s-a încheiat cu intonarea frumosului imn al proorocului Isaia „Cu noi este Dumnezeu, înțelegeți neamuri și vă plecați, căci cu noi este Dumnezeu”.

A consemnat preacucernicul părinte Necula Marian, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Vizionati mai jos imagini de la ședința de constituire a Asociației Părinți pentru Ora de Religie pe zona Oltenița, județul Călărași, sâmbătă, 28 februarie 2015, a avut loc începând cu orele 15°°.

style=”color:#0000FF;”>APOR OLTENITA [

Related Posts

Sari la conținut