12 Iunie – Ziua Mondială împotriva exploatării copiilor prin muncă

Ziua Mondială împotriva exploatării copiilor prin muncă, în acest an are ca scop primordial atragerea atenţiei asupra suferinţelor prin care trec zilnic milioane de copii la nivel global. Aceştia sunt obligaţi să muncească în condiţii extrem de dificile şi chiar periculoase, sunt obligaţi să renunţe la studii şi sunt lipsiţi de drepturile fundamentale. Mai mult de jumătate din copiii folosiţi ca forţe de muncă se ocupă cu activităţi interzise prin lege, cum ar fi: traficul de droguri, prostituţia sau sunt folosiţi ca soldaţi în conflictele armate.

Ca urmare a celor spuse mai sus, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Oltenița, a desfășurat o activitate de informare și prevenire a exploatării copiilor prin muncă, în rândul elevilor de clasa a XII-a din cadrul Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu”din municipiul Oltenița.

Ziua de 12 iunie vine ca o zi a comemorării persoanelor care au suferit de pe urma exploatării copiilor prin muncă, precum şi pentru a atrage atenţia asupra acestei probleme majore.

A consemnat domnișoara Luțu Irina – asistent social în cadrul Protopopiatului Oltenița.

Related Posts

Sari la conținut