Copilărie şi tinereţe fără tutun!

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, consumul de tutun duce la decesul a aproximativ a 6.000.000 de persoane în fiecare an, fiind responsabil de numeroase forme de cancer, de boli cardiovasculare sau pulmonare, cât şi de alte afecţiuni asociate.

Astfel, în fiecare an, la data de 31 Mai se sărbătoreşte „Ziua Mondială Fără Tutun!”. Cu această ocazie Biroul de Asistenţă Socială din cadrul Protopopiatului Olteniţa în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Spiru Haret” din municipiul Olteniţa au organizat o acţiune informativă, având scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra riscurilor la care se expun consumatorii de tutun printre care şi mulţi elevi.

La această activitate au participat elevii claselor a VII-a şi a VIII-a de la şcoala mai sus menţionată, coordonaţi de către cadrele didactice, unde doamna consilier şcolar Cristea Georgeta a purtat discuţii libere cu elevii, prezentându-le materiale şi mici filmuleţe.

La sfârşitul activităţii, fiecare elev a primit din partea Protopopiatului Olteniţa câte o iconiţă pentru a se ruga lui Dumnezeu şi pentru a-i ajuta în lupta cu propriile sale vicii.

A consemnat doamna Ioniţă Gina – Eugenia – asistent social al Protopopiatului Olteniţa.

Related Posts

Sari la conținut