Concurs interdisciplinar de cunoștințe – „Sfântul Antim Ivireanul – ctitor de limbă și cultură românească”

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de Vineri, 23 septembrie 2016 la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Oltenița, s-a desfășurat cu ocazia „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi a Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti” concursul interdisciplinar de cunoștințe intitulat „Sfântul Antim Ivireanul – ctitor de limbă și cultură românească”.

Concursul s-a adresat elevilor de gimnaziu și liceu din Centrul Metodic Oltenița. Au participat un număr de 50 de elevi grupați în echipe. Juriul a fost format din preacucernicul părinte Necula Marian, protopop al Olteniței, preacucernicul părinte Puișor Arcadie-Alin, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Călărași, profesori de limba română, istorie și religie și președintele APOR, filiala Oltenița în persoana doamnei Elena Becheru, director al Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Oltenița.

Concursul a avut două probe, prima constând într-un număr de 10 întrebări formulate de către juriu, iar cea de-a doua, interactivă, în cadrul căreia echipele și-au adresat reciproc întrebări.

Elevii au avut ocazia să reflecte mai mult asupra personalității Ierarhului Antim Ivireanul dar și să-și dezvolte abilități de lucru în echipă și socializare, în cadrul întâlnirii vizualizând și un filmuleț în timp ce au servit dulciuri și sucuri.

Premierea câștigătorilor se va face de către Preasfințitul Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, de ziua Sfântului Antim Ivireanul, în cadrul Slujbei Arhierești, oficiată cu ocazia hramului Protopopiatului „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” – Oltenița.

A consemnat părintele Vasile Constantin- Cristian, responsabil al Centrului Metodic Oltenița.

Related Posts

Sari la conținut