Protopopiatul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” – Oltenița și-a sărbătorit hramul

Marți, 27 septembrie 2016, Protopopiatul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” – Olteniţa şi-a sărbătorit hramul.

Sfânta Liturghie a fost oficiată la Catedrala protopopească ,,Sfântul Nicolae” din municipiul Olteniţa, care are ca al treilea hram pe „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”, de către Preasfinţitul Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înconjurat de un impresionant sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Sfântul Antim Ivireanul” al Protopopiatului Olteniţa.

La momentul predicii, Preasfinţia Sa a vorbit celor prezenţi despre viaţa plină de jertfă a Sfântului Antim Ivireanul, Mitropolitul Ţării Româneşti, model de mărturisire creştină, de trăire a învăţăturii lui Hristos într-o lume secularizată.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a acordat preacucernicului părinte protopop Marian Necula Ordinul „Crucea Sloboziei în grad de Cruce Aniversară”, pentru activitatea rodnică din Protopopiatul Oltenița și în nădejdea înmulțirii roadelor.

Au fost premiate echipele de copii câștigătore ale Concursului interdisciplinar de cunoștințe intitulat „Sfântul Antim Ivireanul – ctitor de limbă și cultură românească”, aflat la a treia ediție.

După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârşit slujba de Parastas pentru fericiţii ctitori, slujitori şi binefăcători ai acestei parohii și a dat binecuvântarea pentru agapa frățească.

Preasfinția sa a cercetat bisericile „Înălțarea Domnului” – Eroi Oltenița unde este în desfășurare construcția unui Centru socio – cultural și paraclisul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Oltenița.

A consemnat preacucernicul părinte Daniel Ciobanu, secretar al Protopopiatului Oltenița.

Related Posts

Sari la conținut