Oltenița.info, mediocritatea întrebătoare

În urma apariției în publicația online „Oltenița.info”, a articolului: „Ce se întâmplă cu Biserica Ortodoxă din România? Cine dă drepturi și cine ia drepturi în rândul clericilor?”, Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor face următoarele precizări:

Preoții Aurel Cucută și Iuliu Rusu sunt suspendați din slujire, începând cu data de 10 oct 2016, până la definitivarea cercetării disciplinare de către Consistoriul Eparhial (Comisia de disciplină).

Suntem într-o perioadă specială pentru toți creștinii – Postul Nașterii Domnului. În această perioadă, dar și în toate celelalte posturi din cursul anului, ne întărim duhovnicește. Primul exemplu ziditor este smerenia. Preoții, de care amintește această publicație online, au uitat că smerenia este cel mai bun exemplu pentru a zidi pe alții sufletește. Conștientizarea păcatului este primul pas spre pocăință, apoi mărturisirea lui, pentru a fi iertați. Ca să obținem iertarea de la Dumnezeu nu trebuie decât să împlinim acel act de smerenie – venirea în sine și să cerem lui Dumnezeu iertare pentru toate câte am săvârșit.

În ceea ce privește materialul de presă, este de la sine înțeles, că pe lângă întrebările tendențios adresate, opinia publică trebuie să discearnă inepțiile majore prezentate în material.

Preoții prezentați în materialul de presă, care furnizează informații pentru presa de scandal din Oltenița, ar fi trebuit să știe că Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române este lege aprobată de statul român prin H.G. nr. 53/16 ianuarie 2008 și trebuie respectată, și că întrebările adresate își găsesc răspuns în acest statut.

Regretăm faptul, că după toate informările făcute de Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, redacția Oltenița.info, mai are întrebări legate de canonicitatea Bisericii Ortodoxe Române.

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

birpresesc@yahoo.ro

Related Posts

Sari la conținut