Întâlnire cu tinerii la Oltenița

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, vineri, 19 mai 2017, s-a desfăşurat o întâlnire cu tinerii la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Olteniţa.

Au participat părintele Sebastian Marin, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Slobozia, părintele profesor Constantin Pătraşcu, părintele protopop Necula Marian, părintele inspector pentru disciplina Religie Puişor Arcadie Alin, preoţi, profesori de religie şi elevi din școlile Centrului Metodic Olteniţa.

Tema centrală a constituit-o preocuparea tinerilor pentru identificarea de modele în contemporaneitate. În acest sens părintele director Sebastian Marin le-a vorbit celor 60 de tineri prezenţi despre viaţa şi învăţăturile Sfântului Porfirie, iar părintele Constantin Pătraşcu a prezentat valorile pe care tinerii ce aleg să meargă la Seminarul Teologic le pot promova.

La întrebările lansate de tineri au răspuns preoţii invitaţi aducând lămuriri scripturistice şi patristice legate mai ales de perspectiva creştină asupra violenţei şi atitudinii pe care creştinul trebuie să o aibă în faţa ei.

Întâlnirea s-a încheiat în aer liber unde tinerii au socializat între ei şi au schimbat păreri cu preoţii invitaţi.

Sperăm ca astfel de întâlniri să mai existe şi pe viitor, având în vedere nevoia reală de promovare a valorilor religioase în societatea globalizată de azi.

A consemnat părintele Cristian Vasile, profesor de religie la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” – Oltenița

Related Posts

Sari la conținut