Credincioșii din comuna Plătărești vor avea biserică parohială

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în ziua de Joi, 13 iulie 2017, a avut loc Slujba punerii pietrei de temelie a noii biserici parohiale din comuna Plătărești, ce va avea ca ocrotitoare pe Maica Domnului, purtând hramul „Acoperământul Maicii Domnului”, sărbătorit în fiecare an la data de 01 octombrie.

Delegatul Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîț, Vicar Eparhial.

Evenimentul a fost precedat de săvârșirea slujbei Vecereniei Mici în biserica Mănăstirii Plătărești, de către preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîț, înconjurat de un sobor de preoți din Protopopiatul Oltenița avându-l în frunte pe părintele protopop de Oltenița Necula Marian. După săvârșirea slujbei Vecerniei Mici, soborul de preoți împreună cu maicile de la Mănăstirea Plătărești, cu autoritățile locale și cu mulțimea de credincioși au plecat într-o procesiune pe străzile comunei Plătărești până la locul unde va fi construită noua biserică parohială. Aici, părintele Arhimandrit Rafail Mîț a fost întâmpinat după tradiția locului cu pâine și sare, după care a dat binecuvântarea pentru slujba punerii pietrei de temelie. La finalul slujbei, preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail Mîț a ținut un cuvânt de învățătură în care a transmis tuturor celor prezenți Arhiereasca Binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor. De asemenea, părintele Arhimandrit Rafail Mîț a vorbit celor prezenți despre însemnătatea punerii pietrei de temelie, despre importanța faptului că noua biserică o va avea ca ocrotitoare pe Maica Domnului, amintind că în urmă cu o zi, în data de 12 iulie 2017 Biserica a sărbătorit „Cinstirea Sfintei Icoane Prodromița de la Muntele Athos”, îndemnând la final autoritățile locale și pe toți credincioșii prezenți în a-l susține pe părintele paroh Enache Casian – Luis în vederea construirii noii biserici.

A consemnat părintele Daniel Ciobanu, secretar al Protopopiatului Oltenița

Related Posts

Sari la conținut