Protopopiatul Oltenița. Pompier pentru o zi !

     În fiecare an, la data de 13 septembrie, pompierii români aniversează Ziua pompierilor din România, rememorând Bătălia din Dealul Spirii de la București, aceasta fiind un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluției de la 1848 și prima afirmare patriotică a calităților morale și de luptă ale ostașilor tinerei armate române moderne.

        Cu această ocazie, asistentul social din cadrul Centrului de Consiliere și Sprijin – Serviciu social acordat în comunitate persoanelor adulte al Protopopiatului Oltenița împreună cu un grup de copii a organizat o activitate preventiv – educativă, unde personalul Detașamentului de Pompieri din municipiul Oltenița le-a prezentat echipamentele de salvare și le-a explicat cum pot fi salvați oamenii în caz de înec, incendii, accidente rutiere.

 S-a putut privi entuziasmul acestor copii, care au putut să admire îndeaproape o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime. De asemenea, copiii care au răspuns „prezent” invitației organizatorilor au putut să devină pompieri pentru o zi și să vadă în ce constă această meserie.

        La sfârşitul activităţii, fiecare copil a primit câte un pliant și a avut parte și de un dar dulce la o cofetărie din apropiere, unde au fost serviți cu prăjituri și suc.

A consemnat Gina Eugenia Ioniță, asistent social al Protopopiatului Olteniţa

Related Posts

Sari la conținut