Hramul Protopopiatului Oltenița. Al IX-lea an consecutiv

Joi, 27 septembrie 2018, Protopopiatul Olteniţa şi-a sărbătorit hramul, pe „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Ţării Româneşti”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată la Biserica ,,Sfântul Nicolae” din municipiul Olteniţa, care are ca al treilea patron spiritual pe „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”, de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu înconjurat de părinții consilieri: Florin-Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Daniel Demișcă, Ioan – Florin Simion, Nicușor-Silviu Dascălu și Marius-Gabriel Purcărea, părintele Marian Necula, Protopop de Oltenița, părintele Ramon Eugen Ilie, Protopop de Călărași și părintele Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, preoţi din Protopopiatul Olteniţa și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Sfântul Antim Ivireanul” al Protopopiatului Olteniţa, care a împlinit 7 ani de la înființare.

La momentul predicii Preasfinţia Sa a vorbit celor prezenţi despre viaţa plină de jertfă a Sfântului Antim Ivireanul, Mitropolitul Ţării Româneşti, model de mărturisire creştină, de trăire a învăţăturii lui Hristos într-o lume secularizată.

I-a îndemnat pe credincioși, după cuvântul Sfântului Apostol Pavel: „Urmați-mi mie, precum și eu Îl urmez pe Hristos”, să meargă la Referendumul din zilele de 6 și 7 octombrie 2018, Preasfinția Sa, declarând că va vota DA la acest Referendum. Făcând așa, arătăm respect și responsabilitate față de cei peste 3.000.000 de români care au cerut schimbarea textului din Constituția României, referitor la definirea familiei.

Au fost acordate diplome pentru cei care au participat la Concursul de cunoștințe istorice și religioase în cadrul Anului Omagial al unității de credință și de neam și al Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârşit slujba de Parastas pentru fericiţii ctitori, slujitori şi binefăcători ai acestei parohii și a dat binecuvântarea pentru agapa frățească.

Tot în această zi Preasfinția Sa a vizitat Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, unde se desfășoară lucrări de înfrumusețare pe platoul din fața catedralei.

Related Posts

Sari la conținut