Ședința Administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Oltenița

      În ziua de Joi, 01noiembrie 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a avut loc Şedinţa administrativă a preoţilor din Protopopiatul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” – Oltenița.

     Din partea Centrului Eparhial a participat preacucernicul părinte Demișcă Daniel, Consilier pentru Misiune în cadrul Sfintei Episcopii a Sloboziei și Călărașilor.

     După ce a fost rostită rugăciunea „Împărate Ceresc”, preacucernicul părinte consilier Demișcă Daniel a transmis tuturor celor prezenți Arhierești Binecuvântări din partea Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, declarând ședința deschisă, după care a dat cuvântul preacucernicului părinte Vasile Constantin – Cristian, preot la parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Curcani, care a susținut referatul cu tema „Biserica Ortdodxă și noile ideologii progresiste”.

     După susținerea referatului, preacucernicul părinte Marian Necula, protopop de Oltenița, a lansat în discuție diverse probleme legate de tema referatului, după care a comunicat preoților adresele primite de la Centrul Eparhial, referitoare la Sectoarele Administrativ–Bisericesc, Economic–Financiar, Cultural, Social–Misionar și Mass-Media, punctând aspecte legate de fiecare adresă în parte. De asemenea, părintele protopop a acordat o grijă deosebită evenimentelor centrale ale lunii noiembrie, anumemanifestările prilejuite de Hramul Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia din perioada 06 – 12 noiembrie 2018, dar și a slujbei de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului din data de 25 noiembrie 2018.

      Părintele Consilier Demișcă Daniel a detaliat informațiile prezentate de către părintele protopop, răspunzând întrebărilor adresate de către preoții participanți la ședință.

     Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

 

A consemnat părintele secretar Daniel Ciobanu.

Related Posts

Sari la conținut