Marșul pentru viață la Oltenița

În virtutea tradiției, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, și anul acesta 2019, în Protopopiatul Oltenița s-a organizat sâmbătă, 23 martie 2019, în preajma marii sărbători a Buneivestiri, Marșul pentru viață.

Evenimentul a debutat cu slujba Te-deumului în Biserica parohiei „Sfântul Nicolae” – Oltenița, oficiată de preacucernicul părinte consilier Daniel Demișcă, preacucernicul părinte protopop de Oltenița Marian Necula și preacucernicul părinte Gheorghe Palcău de la parohia Sohatu.

După încheierea slujbei de Te-deum, s-a dat citire cuvântului Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în care cei prezenți au fost îndemnați să militeze pentru apărarea vieții, a familiei și a valorilor creștine.

În continuare, s-a pornit cu prapori, steaguri tricolore și pancarte cu devize sugestive pe traseul strada Alexandru Iliescu, bulevardul Mărășești și bulevardul Tineretului până în zona blocurilor ANL, unde conform programului stabilit, a fost prezentat un colaj de momente artistice susținut de Corul Protopopiatului Oltenița și copii de la grupurile de cateheză ale parohiilor și școli din zona Oltenița.

Activitatea s-a încheiat cu îndemnuri în sensul apărării vieții sub toate formele ei și a familiei pentru participanți – copii, tineri, credincioși și preoți, adunați în număr de aproximativ 700 persoane la acest eveniment deosebit.

Înainte de rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”, părintele protopop de Oltenița Marian Necula, adresându-se celor prezenți, i-a îndemnat să susțină asemenea activități și în viitor.

  

A consemnat secretarul de protopopiat, preot Daniel Ciobanu.

Related Posts

Sari la conținut