Apel la pocăință și rugăciune. Protopopiatul Oltenița

Iubiți credincioși,

Având în vedere momentele de cumpănă prin care trece întreaga lume, precum și poporul român și credincioșii din Protopopiatul Oltenița, cu dragoste frățească, vă invităm la pocăință și rugăciune. Să luăm aminte la exemplele din Sfânta Scriptură în care oamenii, înțelegând mesajul lui Dumnezeu, s-au smerit, pocăindu-se, au cerut în rugăciune binecuvântarea lui Dumnezeu, iar Dumnezeu i-a izbăvit.

Astfel și noi, suntem chemați la smerenie, la pocăință și rugăciune către Dumnezeu Atotțiitorul, prin mijlocirea Maicii Domnului și a tuturor sfinților.

În vremurile grele, când, ca și astăzi bântuia vreo boală sau vreo lipsă, Ierarhul locului rânduia dreptcredinciosului popor, cler și credincioși, post și rugăciune și totodată apelând la ajutorul sfinților erau rânduite procesiuni cu Sfinte Moaște și Sfinte Icoane, iar mila lui Dumnezeu nu întârzia să apară.

Astfel și noi, preoții din municipiul Oltenița, având binecuvântarea Preasfințitului Părintelui nostru Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, vom organiza, Duminică, 12 aprilie 2020, sărbătoarea Intrării în Ierusalim a Mântuitorului Iisus Hristos, cunoscută în popor ca sărbătoarea Floriilor, apelând la ajutorul Sfinților, procesiunea cu Sfintele Moaște păstrate spre închinare în Catedrala Protopopească „Sfântul Nicolae”-Oltenița și cu Icoana Maicii Domnului și Icoana Sfântului Nicolae.

Procesiunea se va desfășura, în sunetul de clopot al bisericilor din Oltenița, între orele 12°°-13°°, după următorul program:

– se va porni în procesiune de la Petrom, intrarea în municipiul Oltenița dinspre București, pe bulevardul 22 Decembrie, bulevardul Tineretului, strada Argeșului, strada Alexandru Iliescu și se va încheia în fața bisericii „Sfântul Nicolae” – Oltenița. Se vor face opriri în fața bisericilor „Sfântul Nicolae” – Oltenița Nord, „Înălțarea Domnului” – Eroi Oltenița, „Sfântul Gheorghe” -Oltenița, în fața Spitalului Municipal Oltenița, în fața Căminului de Seniori Oltenița și Catedrala „Sfântul Nicolae” – Oltenița, în cadrul cărora se vor rosti ectenii și rugăciuni pentru izbăvirea de boli molipsitoare și rugăciunea specială de încetare a noii epidemii, iar în încheierea procesiunii, în fața bisericii „Sfântul Nicolae”, pe lângă rugăciunile amintite se va rosti și rugăciunea de pocăință și de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu.

Pe tot parcursul procesiunii, vor fi intonate imne religioase în cinstea Maicii Domnului, a Sfinților și de Laudă lui Dumnezeu.

Întrucât, datorită restricțiilor legale, credincioșii nu pot participa, îndemnăm ca fiecare familie, pe timpul desfășurării procesiunii, între orele 12°°-13°°, să aprindă candela și să citească cu genunchiul plecat la rugăciune, Paraclisul Maicii Domnului.

Cu nădejdea că Dumnezeu va asculta rugăciunea noastră și rugăciunea Sfinților și ne va izbăvi, vă chemăm din nou la smerenie, pocăință, post și rugăciune și să nu uităm că numai prin jertfă se ajunge la Înviere, mai ales că ne stă înainte Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului Iisus Hristos, la capătul căreia vom Învia împreună cu El.

Related Posts

Sari la conținut