Sărbătoarea prăznuirii sfinților 40 de mucenici din cetatea Sevastiei la Chirnogi

Preotul paroh sachelar Adrian Postolea la solicitarea  muzeului de istorie și etnografie locală din Chirnogi a făcut o vizită pastorală și pedagogică la una din școlile gimnaziale din Chirnogi. Copiii au fost  foarte încântați de vizita neașteptată  a preotului paroh Adrian Postolea, de darul primit (o iconiță) de cuvintele frumoase. 

Preacucernicul părinte a explicat copiilor despre martirajul acestor soldați creștini ce au mărturisit cu mult curaj credința.

Vizita a fost în colaborare cu muzeul de etnografie și istorie locală Chirnogi unde anul trecut au fost organizate manifestări specifice zilei de 9 martie. 

Scurta întâlnire de astăzi s-a desfășurat în condițiile de siguranță și distanțare socială prevăzute de normele în vigoare. Elevii au fost parte a unui proiect de parteneriat cu muzeul și parohia Chirnogi ce s-au desfășurat în anii trecuți, anul acesta activitatea fiind oarecum restrânsă și limitată doar la o simplă întâlnire în clasa de curs asemănătoare unei ore de religie.  

Important este faptul că Biserica Ortodoxă română prin părinții duhovnicești ține aprinsă flacăra credinței și cunoașterii teologice ( știința despre Dumnezeu). Elevii au fost încântați și receptivi preotul având o interacțiune  spontană pe tema acestei sărbători creștine și a tradițiilor specifice.

 

A consemnat pentru protopopiatul Oltenița corespondentul din teritoriu, custodele muzeului de istorie și etnografie locală din Chirnogi Relu Cotoban.

Related Posts

Sari la conținut