Procesiune cu sfintele icoane în Parohia Chirnogi

      Prima duminică din postul mare, DUMINICA ORTODOXIEI, 21 martie 2021 a fost sărbătorită și la parohia ortodoxă Chirnogi în biserica sfântului ierarh Nicolae. 

 

      La sfârșitul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, după citirea pastoralei Sfântului Sinod dedicată, ca în fiecare an acestui moment, preotul paroh sachelar Adrian Postolea a explicat încă odată în cuvântul de folos semnificația acestei Duminici a Ortodoxiei, restabilirea cultului sfintelor icoane, predicând și întărind prin cuvinte frumusețea Ortodoxiei. Apoi preacucernicii preoți Adrian Postolea și Dănuț Dumitru Ioniță au pornit alături de întreaga obște creștină a bisericii într-o scurtă procesiune religioasă (redusă ca distanță și timp din cauza pandemiei) doar în fața bisericii Sfântul Nicolae din Chrinogi.

      Copiii parohiei au deschis procesiunea purtând sfinte icoane, urmați de către cei doi preoți ai parohiei îmbrăcați în noile veșminte de culoare mov primite duminica trecută. Preoții au cântat și s-au rugat alături de popor ca Dumnezeu să reverse din darurile sale cele bogate și să înceteze aceasta nouă boala molipsitoare. Creștinii prezenți au purtat în mâini sfinte icoane și au mărturisit cu bucurie creștină în sunetul clopotelor credința ortodoxă. Au participat la procesiune domnul primar Ion Stefan alături de domnul viceprimar și trei consilieri locali. Ceremonia a fost foarte scurtă respectând distanta socială și purtând măști. 

      Impresionanta a fost dorința și voința de participare a două persoane, un domn într-un vehicul de deplasare specific persoanelor cu dizabilități locomotorii și al unei doamne în vârstă ce se deplasează cu greutate cu ajutorul unui baston, care, deși au rămas mult în urma grupului, au participat la mica procesiune religioasă purtând în mâini sfintele icoane.

 

A consemnat pentru Protoieria Oltenița corespondentul din teritoriu ing. Aurelian Cotoban.

 

Related Posts

Sari la conținut