Ședința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Oltenița Aprilie 2021

      În ziua de marți, 13 aprilie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” – Oltenița. 

      Aceasta s-a desfășurat în două sesiuni: prima începând cu ora 09.00 a avut loc în Sala de Ședință din Sediul Protopopiatului, iar a doua de la ora 11.00 a avut loc în Catedrala Sfântul Ierarh Nicolae din Oltenița. Preoții au fost împărțiți pe cercuri Pastoral-Misionare, în proporții egale, în cele două sedii de ședință. 

      Din partea Centrului Eparhial a participat preacucernicul părinte Marcel Neacșu, Consilier Audit în cadrul Sfintei Episcopii a Sloboziei și Călărașilor.. 

      După ce a fost rostită rugăciunea „Împărate Ceresc”, preacucernicul părinte consilier Marcel Neacșu a transmis tuturor celor prezenți Arhierești Binecuvântări din partea Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, declarând ședința deschisă, după care a dat cuvântul preacucernicului părinte Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița care a dat citire adreselor venite din partea Centrului Eparhial. În mod deosebit au fost subliniate decizia Sfântului Sinod cu privire la Administrarea Sfintelor Taine, precum și organizarea Expoziției de icoane, ouă încondeiate și aranjamente de Paști în preajma Praznicului Învierii Domnului. La organizarea acestei expoziții sunt chemați să participe copii mici și mari din cuprinsul Protopopiatului Oltenița. 

      La finalul celor două sesiuni ale Ședinței s-a cântat Veșnica pomenire pentru părintele profesor Florin Boitan, trecut la cele veșnice, care a fost profesor sau duhovnic pentru mai mulți preoți din Protopopiatul Oltenița. 

       Ședința administrativă s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”. 

       A consemnat preot Cristian Necula, secretar al Protopopiatului Oltenița.

Related Posts

Sari la conținut