Expoziția de icoane, ouă încondeiate și aranjamente de Paști -Lumină din lumina învierii – Premiere

      Duminică, 30 mai 2021 s-a desfășurat ultima etapă a Expoziție de icoane, ouă încondeiate și aranjamente de Paști organizată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu de Protopopiatul Oltenița cu sprijinul Consiliului Județean Călărași.

      În această ultimă etapă toți participanții, elevi și coordonatori au primit daruri constând în Mica Biblie cu ilustrații și dulciuri, iar premianții au primit daruri constând și în sume importante de bani.

      Evenimentul s-a desfășurat în Catedrala „Sfântul Ierarh Nicolae” – Oltenița  unde preoții împreună cu toți participanții s-au rugat într-un glas mulțumind lui Dumnezeu pentru darul celei de-a XVI-a ediție a Expoziției de icoane.

      După rugăciunea de mulțumire, Corul de copii „Sf. Alexandru” al Catedralei a susținut un recital de cântece pascale. Apoi, înmânarea premiilor s-a desfășurat în Sala de Sedință a Protopopiatului Oltenița acolo unde exponatele au rămas spre vizitarea publicului.

      Bucuria copiilor și zâmbetele coordonatorilor lor ne-au arătat că astfel de evenimente sunt cu adevărat ocazii de ieșire din cotidian, de reîntâlnire a copiilor cu alți copiii, cu  sinele lor, cu românismul, cu ortodoxia și cu Dumnezeu dimpreună cu prietenii Săi, sfinții.

      Mulțumim tututor elevilor, profesorilor și sponsorilor  pentru implicare și dăruire!

      Nădăjduim că prin acest eveniment am reușit să mărturisim credința noastră ortodoxă oglindită în icoane, adevărate ferestre către transcendent.

      Așteptăm pe cât mai mulți să participe la astfel de evenimente cultural-religioase spre Slava lui Dumnezeu și spre bucuria copiilor!

Related Posts

Sari la conținut