Campania „Donează sânge, salvează o viață” pentru cazul medical Niculescu Ioana Iustina

Luni, 15  noiembrie  2021, Protopopiatul Oltenița  a organizat o acțiune în cadrul campaniei naționale susținută de Patriarhia Română  ,,Donează sânge, salvează o viată”, ce are ca scop salvarea unei vieți, cunoscută fiind criza acută de sânge prin care trec spitalele din România.

Astfel, în această perioadă a fost identificat un caz medical pe care am  dorit să îl ajutăm angrenând în acest demers întreaga comunitate a orașului Oltenița.

Niculescu Ioana Iustina, din municipiul  Oltenița,  județul Călărași, în vârstă de 7 ani, a fost diagnosticată cu Leucemie acuta limfoblastică și are nevoie de sânge 0,RH – negativ la Spitalul Fundeni.

Campania de donare pentru Ioana Iustina s-a desfășurat pe parcursul a două zile din pricina numărului mare de donatori.

Astfel că luni, 15 noiembrie 2021, încă de la ora 09:00 o mulțime de oameni dornici să ajute s-au prezentat la Sediul Protopopiatului Oltenița, aflat în vecinătatea Catedralei ,,Sfântul  Nicolae” pregătiți să o ajute pe Ioana Iustina.

Dintre cele peste 100 de persoane prezente în prima zi de donare au fost găsite apte 55.

În următoarele zile, vestea că Ioana Iustina poate fi ajută prin campania de donare de sânge de la Protopopiatul Oltenița, s-a răspândit și mai mult, iar joi, în cea de-a doua zi de donare numărul celor prezenți a ajuns aproape de 150, dintre care 72 au fost găsiți apți pentru donare.

Sângele colectat va fi trimis Spitalului Fundeni, acolo unde este internată Ioana Iustina.

Amintim, de asemenea, că în afara cazurilor particulare, Protopopiatul Oltenița împreună cu Centrul de transfuzii Slobozia organizează în fiecare an 2 campanii de donare de sânge în care sunt implicați preoții și angajații parohiilor din orașul Oltenița și din împrejurimi.

Related Posts

Sari la conținut