Catedrala din Oltenița și alte 9 biserici din Protopopiatul Oltenița și-au sărbătorit Hramul

Luni, 6  decembrie 2021, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Catedrala din Oltenița și alte 9 biserici din Protopopiatul Oltenița și-au sărbătorit hramul principal.

Cu acest prilej, în ajunul Sărbătorii s-a săvârșit Vecernia Mare cu Litie și Acatistul Sfântului Nicolae, apoi la Catedrala din Oltenița corul de copii ,,Sfântul Alexandru” a susținut un recital de colinde bucurând astfel inimile credincioșilor veniți în număr mare să-l venereze pe Sfântul Ierarh Nicolae, prietenul copiilor.

La evenimentele din ajun au participat și reprezentanți ai autorităților locale și județene

A doua zi au fost săvârșite Utrenia și Sfânta Liturghie, apoi au fost împărțite daruri tuturor celor prezenți, imitându-se astfel dărnicia Sfântului Nicolae, sfântul care a rămas în conștiința creștinilor din Europa și din toată lumea ca bătrânul care în taină aduce alinare celor aflați în nevoi.

În omilia ținută în Catedrala din Oltenița, părinte Cristian Necula a vorbit despre cele 3 virtuți cultivate de Sfântul Nicolae, smerenia, înțelepciunea și dărnicia, precum și despre etimologia numelui purtat de mulți români, ,,Nicolae”.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșit Parastasul pentru fericiții ctitori și binefăcători ai Sfintelor Lăcașuri.

Related Posts

Sari la conținut