8 februarie 2022 – Ședința administrativă cu preoții din Protopopiatul Oltenița

Marți, 08 februarie 2022, în Protopopiatul Oltenița s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, ședința administrativă pe luna februarie a preoților din Protopopiatul Oltenița.

Evenimentul s-a desfășurat în două etape: în Catedrala ,,Sf. Nicolae” din Oltenița și în sala de ședință a Protopopiatului, preoții fiind împărțiți în două serii pentru a fi respectate exigențele impuse de Pandemia de Covid-19.

La ședință a participat ca delegat al Centrului Eparhial preacucernicul părinte Cristi Gavrilă, Consilier administrativ-bisericesc care a transmis Binecuvântarea Arhierească din partea Preasfințitului și a pus în discuții câteva subiecte administrativ-gospodărești, apologetice și misionare de actualitate.

După rostirea rugăciunii de deschidere, părintele Enache Luis-Casian a susținut lucrarea ,,Teologia – vorbirea despre Dumnezeu sau cu Dumnezeu”, după care părintele protopop Marian Necula a prezentat adresele de pe ordinea de zi.

În cadrul ședinței au fost discutate aspecte legate de alegerile organismelor deliberative și executive din cadrul parohiilor în mandatul 2022-2024, aspecte privind ordinea și disciplina în parohii, precum și alte subiecte ridicate de preoții prezenți.

Ședința s-a încheiat prin rostirea rugăciunii ,,Cuvine-se cu adevărat”, nu înainte de a fi felicitați preoții care își serbează ziua de naștere în luna curentă.

Related Posts

Sari la conținut