Seară duhovnicească cu Părintele Constantin Necula în Parohia Prozanic

Seară duhovnicească cu Părintele Constantin Necula în Parohia Prozanic

„De ce să mă rog? Cum mă poate ajuta rugăciunea?”

Atunci când te rogi ai nevoie de Dumnezeu, nu de tine, de ale tale. El dă rugăciunea, tu cuvintele”.   (Părintele Constantin Necula)

Anul 2022 a fost proclamat în Patriarhia Română, Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț. Între manifestările culturale şi educaţionale, programate cu prilejul anului omagial şi comemorativ, Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, organizează Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, desfăşurat în eparhia noastră cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Concursul își propune să cultive relaţia de comuniune a omului cu Dumnezeu şi cu aproapele prin rugăciune, accentuând rolul şi necesitatea acesteia în viaţa Bisericii şi a credincioşilor.

În acest sens duminică, 27 februarie 2022 în parohia Sfântul Gheorghe Prozanic din cadrul Protopopiatului Olteniţa, Episcopia Sloboziei și Călărașilor a avut loc în cadrul Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, activitatea în sistem on line: De ce să mă rog? Cum mă poate ajuta rugăciunea? din secțiunea Activități ale grupului catehetic a proiectului coordonat de părintele Niță Ștefan Cătălin.

Întâlnirea, De ce să mă rog? Cum mă poate ajuta rugăciunea?, desfășurată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, l-a avut ca invitat special, pe Părintele Conf. Univ. Dr. Habil. Necula Constantin – Valer, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și a fost moderată de părintele Niță Ștefan Cătălin, inițiator și coordonator al evenimentului.

Evenimentul a fost urmărit pe platforma Google Meet și pe Facebook de cca 200 de persoane de toate vârstele. În final a avut loc o sesiune de întrebări din partea publicului online și răspunsuri din partea Părintelui Conf. Univ. Dr. Habil. Necula Constantin – Valer, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

 

A consemnat:

Preacucernicul Preot Niță Stefan Cătălin,

Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” Prozanic

 

Related Posts

Sari la conținut