Campanie de strângere de fonduri pentru refugiatii ucraineni în Protopopiatul Oltenița

Auzind cu întristare de războiul declanșat în țara noastră vecină, Ucraina, dar și de faptul că foarte mulți dintre cetățenii ucraineni au fugit din calea războiului trecând granița în România, Protopopiatul Oltenița, prin directa implicare a părintelui protopop dr. Marian Necula, a organizat în municipiul Oltenița și în localitățile din împrejurimi o acțiune filantropică.

 

Astfel în perioada 27 februarie – 7 martie s-a desfășurat în Protopopiatul Oltenița campania de strângere de fonduri și de alimente pentru frații noștri creștini refugiați din Ucraina.

 

În urma acestei acțiuni s-au strâns la nivelul Protopopiatului Oltenița suma de 39.000 lei precum și produse alimentare și de igienă precum și îmbrăcăminte în valoare de aproximativ 4000 lei.

 

Banii au fost transferați către sectorul social al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților care are în grijă pe cei mai mulți dintre refugiații ucraineni și vor vi folosiți pentru cazarea și hrănirea acestora.

 

Produsele alimentare, de igienă și hainele colectate vor fi trimise în această săptămână la vama Siret cu ajutorul un mijloc de transport omologat.

Related Posts

Sari la conținut