Parohia Sohatu. In memoriam Preot Trifon Florin

Acum șapte ani,după o scurtă dar grea suferință, Părintele Trifon Florin, coslujitor la altarul bisericii ,,Schimbarea la Față,, din parohia Sohatu, Protopopiatul Oltenița, și-a dat sufletul în mâinile Domnului Hristos, vineri 20 martie 2015, în jurul orei 14.45 la vârsta de 42 de ani. A închis ochii din cauza unui șoc anafilactic generat de diabet, la Spitalul Clinic Fundeni, din București.Comunitatea creștinilor din Sohatu, a primit cu multă durere vestea trecerii din viața pământească la viața cerească a părintelui Florin. Sâmbătă 19 martie 2022, enoriașii parohiei Sohatu, în frunte cu cei doi preoți slujitori, Preot Paroh Palcău Gheorghe și Preot Tomescu Ionuț,au organizat și au săvârșit slujba Sfintei Liturghii și a parastasului de șapte ani întru pomenirea adormitului întru Hristos Preot Trifon Florin.

Părintele Trifon Florin s-a născut pe data de  27 septembrie 1972, în orașul Oltenița, jud. Călărași, din binecredincioșii părinți, Tudor și Victoria, având încă doi frați mai mici.A urmat cursurile primare și gimnaziale la Școala Gimnazială nr.2 din Oltenița, a absolvit în anul 1991 Liceul Industrial din același oraș, apoi se înscrie la cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova pe care le absolvă în anul 1999.Pe timpul celor patru ani de studenție, a fost ajutat și sprijinit, de viețuitorii mânăstirii Călui din județul Olt.Dumnezeu L-a chemat în rândul slujitorilor Sfântului Altar,fiind hirotonit diacon,de vrednicul de pomenire Preasfințitul Părinte Episcop Damaschin Coravu, pe data de 2 aprilie  și întru preot pe 8 aprilie anul 2000, pe seama parohiei Sohatu din Protopopiatul Oltenița.Spirit autodidact, nu a încetat pregătirea sa teologică. După absolvirea studiilor de licență, a aprofundat disciplinele teologice, absolvind cursurile profesionale de definitivat în  preoție în anul 2007 și de promovare în ierarhia preoțească în anul 2012, la Facultatea de Teologie Ortodoxă București.

În cei 15 ani de slujire jerfelnică la Sohatu, a demonstrat  sârguință și elan misionar în lucrarea de îndrumare a credincioșilor,s-a implicat și a ajutat la toate lucrările înfrumusețare a acestei biserici,a reușit să se apropie de credincioși,să le câștige respectul și profunda prețuire.S-a dedicat elevilor, predând la Școala Gimnazială din Sohatu, orele de religie.Pentru meritele sale misionar -pastorale și gospodărești, a fost recompensat cu rangul de sachelar, de autoritățile superioare bisericești în anul 2003, cu ocazia resfințirii lucrărilor de pictură a bisericii Sohatu,de către vrednicul de pomenire Preasfințitul Părinte Episcop Damaschin Coravu și de actualul Arhiepiscop al Râmnicului,Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie Gogescu.

Slujba, de înmormântare, s-a desfășurat  duminică 22 martie,anul 2015, în biserica parohială din Sohatu, fiind oficiată de părintele dr. Marian Necula, Protopopul Olteniței, înconjurat de un impresionant sobor de peste 45 de preoți,iar înhumarea părintelui  Trifon Florin a avut loc în Cimitirul  Eternitatea din Oltenița,conform dorinței familiei. În aceste momente de vremelnică despărțire de părintele Florin Trifon Florin,ne rugăm și îi mulțumim pentru  întreaga sa osteneală și jertfă depusă în parohia Sohatu și ne rugăm Milostivului Dumnezeu să-l odihnească cu drepții în sfintele sale locașuri și să-i dăruiască veșnică pomenire și amintire.Familiei îndurerate îi transmitem un gând pios de regret și compasiune și de întărire sufletească. Amin

A consemnat,Preot Paroh Palcău Gheorghe

Related Posts

Sari la conținut