Marșul pentru viață 2022 – Protopopiatul Oltenița

Cu Arhiereasca Binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Oltenița a organizat Marșul pentru viață 2022.

Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, orele 14.00 în incinta Catedralei ,,Sfântul Nicolae” din Municipiul Oltenița și a avut tema ,,Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”.

Marșul pentru viață 2022 și-a propus să atragă atenția asupra situației sociale actuale în care se găsește țara nostră și anume: un număr imens de avorturi, natalitate foarte scăzută (în 2021 s-a înregistrat cel mai mic număr de nașteri din ultimii 90 de ani), criza de sarcină, criza familiei tradiționale.

Acțiunea a început cu oficierea Slujbei de Te Deum săvârșită de Pr. dr. Marian Necula, Protopop al Protopopiatului Oltenița împreună cu preotul Daniel Ciobanu, preotul Cristian Necula, preotul Adrian Postolea, preotul Dănuț Ioniță și preotul Constantin Dociu, iar răspunsurile la strană au fost date de Corala ,,Sfântul Antim Ivireanul” a Protopopiatului Oltenița, dirijată de domnul Andrei Predescu.

După Te Deum, Corul de copii ,,Sfântul Alexandru” al Catedralei din Oltenița condus de preotul Cristian Necula și Corala ,,Sfântul Antim Iivreanul” condusă de Andrei Predescu au susținut concertul ,,Alege Viața”. Piesele muzicale interpretate de cele două grupuri corale au evidențiat rolul mamei în cadrul familiei tradiționale, legătura de neînlocuit dintre mamă și copil, precum și Modelul de mamă și femeie pe care umanitatea întreagă trebuie să îl găsească în Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și pururea Fecioară Maria.

Totodată, în cadrul momentului artistic, două eleve ale Colegiului Neagoe Basarab din Oltenița, Năstase Denisa Maria și Zorzor Irina au recitat 2 poezii dedicate mamelor.

În încheierea Marșului pentru viață 2022 părintele Protopop Marian Necula a atras atenția asupra situației alarmante în care se găsește societatea românească și lumea întreagă în ceea ce privește raportarea omului contemporan la viață evidențiind evenimentele petrecute în Ucraina care sunt un afront adus dreptului la viață, precum și statisticile din ultima vreme care arată că în ultimii 15 ani în România au fost făcute 18 milioane de avorturi, apoximativ populația actuală a țării noastre.

La eveniment au participat preoți din Protopopiatul Oltenița, profesori de religie, copii și credincioși din Municipiul Oltenița și din localitățile învecinate.

 

A consemnat preotul Cristian Necula, secretar al Protopopiatului Oltenița

Related Posts

Sari la conținut