Concertul extraordinar de cântece religioase ,,Postul Mare – Pași spre Înviere”

„În biserica slavei Tale stând, în cer a sta ni se pare…”. Astfel grăim în una din rugăciunile specifice Postului celui Mare. Aceste cuvinte fac referire la starea și la sentimentele omului care trece pragul bisericii mai ales în perioada Triodului

Știm că în dialog cu Dumnezeu cuvintele omenești par mult prea sărace pentru a exprima sentimentul de dragoste și de adorare către Creatorul și purtătorul de grijă al tuturor. Înțelegând acestea, creștinul ortodox cântă sau tace cuvintele conturând astfel o adevărată stare paradisiacă în care domnește pacea, liniștea și iubirea infinită pentru Iisus Hristos, Cel Care pentru noi oamenii, a murit și a înviat și ne-a dăruit viață din Viața Tatălui.

În data de 9 aprilie 2022, în sâmbăta Săptămânii a V –a din Postul Învierii Domnului Protopopiatul Oltenița a organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor concertul ,,Postul Mare – Pași spre Înviere” în Catedrala ,,Sfântul Nicolae” din Municipiul Oltenița.

Spectacolul a fost susținut de Corul de copii ,,Sfântul Alexandru” al Catedralei din Oltenița condus de Preot Cristian Necula și de Corala ,,Sfântul Antim Ivireanul” a Protopopiatului Oltenița condus de domnul Andrei Predescu. De asemenea, Concertul a fost încununat cu prezența doamnei Ozana Barabancea priceasna ,,Ce folos?” acompaniată de Corala ,,Sfântul Antim Ivireanul”.

Evenimentul și-a propus să sintetizeze într-o oră cântările, rugăciunile profunde, starea de pocăință, sentimentul umilinței și emoția întâlnirii cu Dumnezeu specifice Postului Mare – perioadă de pregătire a creștinului ortodox pentru Slăvitul Praznic al Învierii.

Related Posts

Sari la conținut